miercuri, 31 octombrie 2007

NICOLAE GUTA


DATA NASTERII : 3.12.1967



Nicolae Guta a lucrat in tinerete la Caile Ferate Romane Petrosani facand parte dintr-o echipa formata numai din rromi. Pana intr o zi cand toata echipa a fost trimisa in somaj . " Am lucrat la tarnacop si lopata .Noi romii le avem mai greu cu scoala.Avem mai mult scoala vietii "

Apoi a fost angajat la regia Apelor din Petrosani,unde a lucart 8 ani .In timpul perioadei petrecute in curtea regiei ,Nicolae Guta a fost ajutat de un maistru ptr a se califica la locul de munca . " Am realizat eu ca nu e de mine , sudor-instalator , dar tot nimic nu stiam sa fac . Pe vremea aia munceam 8 ore pe zi acum muncesc de doua ori mai mult , dar imi face placere ceea ce fac." Imediat dupa Revolutie Guta a inceput sa cante,descoperindu si vocatia ptr muzica de petrecere . S a lansat la Timisoara, a cantat la Petrosani , in restaurante , iar astazi este cel mai cunoscut cantaret de manele si muzica lautareasca din tara.A fost recunoscut si incoronat REGELE MANELELOR . Muzica lui se asculta chiar si peste hotare .

Nu a cantat nimeni din familia lui , el fiind singurul muzicant . A studiat un an acordeonul . Primul album l a lansat in anul 1992 cu hitul vremii " de cand te iubesc pe tine " . El a descoperit o pe fiica lui Nicoleta in timp ce canta prin casa fara sa stie nimeni ca cineva o asculta. Asa a ajuns sa cante alaturi de tatal sau si apoi si solo ......

Niciun comentariu: