miercuri, 31 octombrie 2007

PuYAAAAAAAAAAA









Iată că după apariţia oficială a albumului O mare familie, a susţinerii diverselor concerte prin ţară alături de Gigis şi DJ Wicked şi alte proiecte (cum ar fi apariţia ca actor în rol secundar în filmul Legături bolnăvicioase, respectiv raper pentru piesa „Înapoi în cartier“ de pe coloana sonoră a filmului Cartier), Puya decide să pornescă, împreună cu ARAS (Asociaţia Română Anti-Sida) şi Televiziunea Română, o campanie naţională antidrog ce se va întinde pe o perioadă de 2 luni începând cu data de 15 octombrie a.c.


Puya declara :



A venit timpul ca textele rap să se materializeze, nu să rămână la nivelul de «slogane de cartier». E timpul ca sintagma «asta e pentru fraţii mei, bagabonţii mei» să înceapă să însemne ceva, să nu fie doar un vers de umplutură. Încă din 1997 cartierele Bucureştiului se confruntă cu consumul de heroină. Acum, în 2006, situaţia e la fel de gravă, în ciuda arestărilor masive şi pedepselor foarte mari. De ce?
Indiferenţa autorităţilor care închid consumatorii câte 10, chiar 15 ani pentru trafic de droguri fără să-i intereseze câtuşi de puţin diferenţa dintre un consumator care vinde o bilă şi un traficant care mută kilograme. Indiferenţa medicilor care fac aproape imposibilă internarea într-o clinică de dezintoxicare fără bine-cunoscuta şpagă. Din această cauză, din cei 24.000 consumatori de heroină din Bucureşti, doar 800 sunt într-un centru de dezintoxicare. Metadona e mai greu de găsit decât heroina. Indiferenţa societăţii care îi consideră pe consumatori cantitate neglijabilă şi care nu înţeleg fenomenul.
Vreau să spun lucrurilor pe nume, nu vreau să fiu ipocrit. Aşa că nu voi da sfaturi, fiindcă nici mie nu-mi place să primesc; pur şi simplu voi spune ce am văzut mai departe, alegerea îi aparţine fiecaruia. În 1998, când heroina d-abia apăruse, mulţi au devenit dependenţi pentru simplul motiv că au comparat consumul de droguri cu beţiile de la discotecă. Nimeni nu ştia efectele ei bune sau rele. Suntem în 2006 şi încă lumea nu ştie cum stă treaba.
Ideea generală e că fiecare e liber să facă ce vrea, însă trebuie să înveţe să aleagă. Poate alege să încerce marfă sau să nu se atingă niciodată de ea. Vreau doar să mă asigur că e perfect conştient în ce se bagă.
Personal, am motivele mele pentru care am iniţiat această campanie. Nu m-a implicat nimeni, ci eu am pornit proiectul acum 2 ani. Am găsit oamenii care trebuie şi am obţinut sprijinul ARAS şi al Televiziunii Române. Mă săturasem de amploarea pe care a luat-o heroina în cartiere, de indiferenţa celorlalţi, lipsa de informare şi campaniile antidrog care spală bani.“

Niciun comentariu: